REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Viseu de Sus


3 - unitati de cazare

3 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Gabriela este situat in orasul Viseul de Sus.


Hotel Montana este situat in zona centrala a orasului Viseul de Sus. Locatia centrala permite accesul facil si rapid la principala atractie a orasului, Mocanita de pe Valea Vaserului.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Yara se afla in Viseu de Sus, Maramures, la 24 de km distanta de biserica de lemn din Ieud.

Viseu de Sus

Un obiectiv natural de mare valoare il reprezinta Valea Vaserului care izvoraste din muntele Ignatescu. Acesta are un mare potential oferind componentele esentiale ale ambiantei umane: perisaj, pamant, aer, apa dar mai ales omenie. Izvoarele de ape minerale existente chiar in oras evidentiaza o fosta activitate vulcanica, iar zacamintele bogate in polimetale de pe valea Vaserului sunt marturie a unor vechi eruptii vulcanice

Orasul este situat la limita unor zone de interes turistic si intersectia unor trasee si circuite turistice. Pe Valea Vaserului exista turism inca de la inceputul secolului XX. Importanta pentru Valea Vaserului este mocanita, trenul cu aburi, care duce pana la statia Cozia. 

Valea Novicior este un afluent ai Vai Vaserului. 

Valea Vinului este un loc de agrement foarte apreciat, aici aflandu-se si un izvor de apa minerala (numit de localnici „borcut”).  

Potentialul turistic si antropic este reprezentat de bisericile de lemn și de arhitectura gotica a bisericilor construite dupa 1835. Biserici si manastiri precum: biserica ortodoxa, fosta greco-catolica, construita intre anii 1832-1844, ctitoria preotilor Vasile Rosca si Simeon Pop, biserica ortodoxa din 1832, biserica romano-catolica construita intre anii 1912-1918 cu hramul „Ioachim si Ana” - ctitor preot Schiller Carol, arhitect italianul Maretti Augustino. Manastirea de pe Valea Scradei. Pe hotarul ei a fost o manastire, biserica veche a fost adusa în anul 1762 in sat. În fiecare an, pe data de 8 septembrie se obisnuieste sa se mearga in pelerinaj. Mai sunt de mentionat biserica ortodoxa construita intre anii 1933-1937, ctitor preot Sebastian Sarcu, biserica ortodoxa din centrul orasului si biserica de lemn din curtea spitalului orasanesc.