REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Sinaia


22 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 12 - unitati de 4 stele , 9 - unitati de 3 stele


Hotel Ioana se afla intr-un cadru de poveste in orasul Sinaia, statiunea care ofera nenumarate ocazii pentru explorare, divertisment dar si pentru relaxare.


Hotel Alexandrion Experience (fost hotel Montana) se afla in centrul statiunii Sinaia, la aproximativ 300 metri distanta de Castelul Stirbey.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Anda se afla in centrul orasului Sinaia foarte aproape de cele mai importante atractii ale statiunii.


FACILITATI: Piscina interioara

Hotel Arca lui Noe se afla in statiunea Sinaia, pe drumul catre Cota 1400 metri.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Carpathia se afla in statiunea Sinaia.


Hotel Cumpatu se afla in frumoasa statiune prahoveana Sinaia. Hotel Cumpatu se caracterizeaza prin eleganta, stil si rafinament.


Vila Economat-Complex turistic La Turnuri se afla in statiunea Sinaia, in fost cladire a Corpului de garda al Castelului Peles. Este situat pe domeniul regal, vizavi de castel, la doar 100 metri de Castelul Pelisor.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Foisorul cu Flori se afla in Sinaia. pe Drumul spre Cota.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel International se afla in centrul statiunii Sinaia, la 5 minute de statia de telecabina.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Mara se afla in Sinaia. Este acel hotel de la munte, cu o priveliste incredibila, spa si teren de squash, in care diminetile incep cu o cafea savurata privind Muntii Baiului.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Palace este situat in gradina statiunii Sinaia chiar in Parcul Dimitrie Ghica. Hotelul a fost construit in anul 1911, in numai opt luni de zile dupa planurile arhitectului Petre Antonescu. A fost recent renovat si readus la imaginea din zilele sale glorioase.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Pestera se afla in Parcul Natural Bucegi, la 1610 metri altitudine aproape de minunile facute de natura: Babele, Sfinxul, Pestera Ialomitei, Cheile Tatarului si cele facute de om: Lacul Bolboci si Manastirea Pestera Ialomitei.


Hotel Smart se afla in statiunea Sinaia. Cu un stil architectural unic, Hotelul Smart reuseste sa imbine armonios frumusetea, nobletea si farmecul vechiului cu confortul oferit de tehnica moderna, toate unite intr-un decor deosebit.


Hotel Bucegi se afla in centrul statiunii Sinaia.


Vila Camelia se afla in Sinaia, la cativa pasi de Manastirea Sinaia. Este proiectata in stil austriaco-german de acelasi maestru care a faurit si castelul Peles, emblema regalitatii romanesti. Restaurata, reconditionata si reamenaja cu pricepere si bun gust, vila cocheta se anunta a fi un univers al relaxarii chiar dinainte de a-i pasi pragul.


Hotel Caraiman se afla in statiunea Sinaia. Dupa mai mult de un an de renovari, cel mai vechi hotel din Sinaia aflat in functiune isi deschide portile turistilor, oferind o combinatie cat se poate de reusita intre farmecul vremurilor trecute si beneficiile modernismului. Cladirea, construita in stil neo-clasic romanesc in anul 1881, este monument inscris in Patrimoniul National.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Casa Iris se afla in statiunea Sinaia.


Hotel Excelsior Boutique se afla in centru orasului Sinaia, in imediata vecinatate a parcului Dimitrie Ghica si a hotelurilor Regal 1880, H.Palace si H.Caraiman.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Green Palace se afla in statiunea Sinaia, la 300 metri distanta de telegondola.


Hotel Marami se afla in statiunea Sinaia, la doar 250 metri distanta de Palatul Peles.


Hotel Marea Neagra se afla in statiunea Sinaia, in Cartierul Furnica. Pentru cei ce iubesc linistea, natura, aerul proaspat de munte, hotel Marea Neagra reprezinta o alegerea reusita.


Hotel Regal 1880 se afla in Sinaia, in centrul orasului, la 350 metri de gara si 800 metri distanta de Manastirea Sinaia.

Sinaia

Altitudine: 860m

Statiunea Sinaia - una din cele mai frumoase, cunoscute si apreciate statiuni din Romania, pe vremuri locul de petrecere a aristocratiei romanesti, leaganul si resedinta de vara a regilor Romaniei: Ferdinand si Maria, cu fiul lor Carol (viitor rege), Elisabeta (viitoare regina a Greciei), Marioara (viitoare regina a Yugoslaviei) si cu Printul Nicolae. Statiunea Sinaia adaposteste una din cele mai valoroase atractii turistice din Romania, fosta resedinta de vara a regilor - Castelul Peles. In prezent statiunea prezinta un complex modern de hoteluri, restaurante si baruri in care va puteti destinde si relaxa dupa o zi obositoare.

Dezvoltarea statiunii Sinaia incepe in anul 1695 cand Spatarul Mihai Cantacuzino a decis ridicarea Manastirii Sinaia si chiliilor din jur. In secolul XIX dezvoltarea orasului s-a accelerat, intre 1875 - 1883 fiind construit drumul dintre Comarnic si Brasov, in 1871 apar primele hoteluri iar in 1875 incep constructiile la Castelul Peles.

Statiunea Sinaia este situata la poalele muntelui Furnica, pe platoul ce coboara spre Valea Prahovei. Cea mai mare parte a localitatii este asezata pe malul drept al raului Prahova, in partea de sud-est a Muntilor Bucegi. Masivele Varful cu Dor si Furnica domina orasul de la 2.000 m. Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde. Distanta fata de Bucuresti este de 120 km si 45 km distanta de Brasov. Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, oferind posibilitati variate de petrecere a timpului liber si de tratament.

Sinaia beneficiaza de mai multe partii de schi, transport pe cablu (telecabina), partii de sanius, cateva terenuri de sport (inclusiv de tenis), sali de cinema si spectacole. Statiunea Sinaia se recomanda pentru tratarea nevrozelor, bolilor endocrino-metabolice, boli cronice ale aparatului respirator, hipertensiune arteriala, tulburari ale circulatiei cerebrale si periferice, boli reumatismale cronice neevolutive. Se pun la dispozitie proceduri precum hidroterapie (bai de plante medicinale, bai cu esenta de brad, bai cu bule de aer, dus subacval, afuziuni alternate), electroterapie (unde scurte, galvanizari, solux si infrarosii, curenti dinamici, curenti interferentiali, curenti cu impusuri, ultrasunete, magnetodiaflux), masaj, impachetari cu parafina, gimnastica medicala si recuperare functionala, cura antistress, cura de infrumusetare faciala si corporala, fitness, cura de slabire, dietoterapie, psihoterapie.

Va recomandam vizitarea urmatoarelor obiective turistice:

  • Manastirea Sinaia - datand de la sfarsitul secolului al XVII, manastirea Sinaia este rima constructie a statiunii Sinaia. Ctitorul manastirii este Spatarul Mihail Cantacuzino. Acesta impreuna cu familia a efectuat un pelerinaj la locurile sfinte, Ierusalim si Nazaret, ajungand pana la muntele Sinai, unde a vizitat o veche manastire ortodoxa. A revenit in tara si a decis ridicarea unei manastiri cu acelasi nume ca si muntele Sinai. Manastirea Sinaia este inchinata sfintei Fecioare Maria. Constructia manastirii a durat 5 ani (din 1690). Biserica veche a fost construita in stil brancovenesc, arhitectura proprie Tarii Romanesti. Demna de admirat este sculptura de pe portalul bisericii cu blazonul familiei Cantacuzino. La sarbatorirea a 200 de ani de la infiintarea manastirii in veche resedinta regala a fost amenajat un muzeu religios, fiind primul muzeu de acest gen din Romania.
  • Castelul Peles - fosta resedinta de vara a regelui Carol I, un ansamblu bavarian monumental, bogat ornamentat in exterior si in interior cu sculpturi din lemn, picturi reprezentand scene din operele lui Wagner. Cele circa 170 incaperi ale palatului au stiluri variate: Renastere germana, italiana, engleza, baroc german, Rococo francez, hispano-maur. Castelul Peles a fost primul castel electrificat din in intregime din Europa (furnizat de Uzina Electrica proprie). Castelul Peles adaposteste una din cele mai importante si mai valoroase colectii de tablouri din Europa, circa 2.000 de piese. Accesul in castel a turistilor a fost permis doar dupa Revolutia din decembrie 1989, doar o parte a castelului se viziteaza. Curtea are un decor vesel, din plante si flori; fatade animate cu desene elegante. Curtea castelului este in stil renascentist, tip Bramantes, avand fantana in mijlocul curtii.
  • Castelul Pelisor - resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand, situat la doar cativa pasi de Palatul Peles, construit in stilul Renasterii Germane, inaugurat in 1903, dispune de 70 camere decorate artistic. Castelul Pelisor a fost inceput in 1889 si terminat in 1903, fiind destinat regelui Ferdinand si reginei Maria.
  • Casa Memoriala George Enescu - Maestrul George Enescu a locuit in vila "Luminis" timp de 20 ani, Castelul Peles fiind practic o poarta de lansare a operelor marelui compozitor. La Sinaia au fost compuse o mare parte din operele sale, o mare parte din opera sa "Oedip",  "Concertul pentru pian, vioara, viola si violoncel nr. 1 in ReMajor, opus 16". In aceasta casa se pastreaza pianul maestrului.
  • Cazinoul este situat in parcul Dimitrie Ghica, fiind construit la initiativa lui Carol I. Constructia a inceput in 1912 si a fost terminata un an mai tarziu. Cazinoul l-a avut ca prim actionar pe baronul de Marcay, actionar al cazinoului din Monte-Carlo, dupa arhitectura caruia a fost construit si cel din Sinaia.
  • Muzeul Rezervatiei Bucegi - situat in parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, cuprinde exemplare din flora si fauna Bucegilor. Cladirea a fost renovata si repusa in circuitul turistic in 1993.

Alte puncte de interes turistic din Sinaia sunt: Vila Carola, Vila Constantin Argetoianu, Vila Take Ionescu, Vila Irene Procopiu, Casa lui Nicolae Iorga, Casa "Anastasie Simu", Casa Generalului George Mihail, Vila Alinei Stirbei, Vila Salamandra. Toate aceste vile pot fi vazute doar la exterior. Se mai pot vizita: Crucea de pe muntele Molomot (cartierul Furnica, intr-o curte privata), Cimitirul Eroilor din Sinaia, Mormantul lui Badea Cartan, Centrul Cultural Carmen Sylva, Biserica Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul.

Cu telecabina sau urmand potecile marcate puteti ajunge pe platoul Bucegi, Varful cu Dor (2.000m), Cuibul Dorului, Babele (2.206m), Pestera, Piscul Cainelui, Piatra Arsa s.a. 

In Statiune se ofera tratament pentru:

  • Nevroze, boli endocrino-metabolice (hipertiroida, arteroscleroza, diabet zaharat, obezitate); 
  • Boli cronice ale aparatului respirator (bronsite cronice, astm bronsic, emfizem pulmonar); Hipertensiune arteriala, tulburari ale circulatiei cerebrale si periferice; 
  • Boli reumatismale cronice neevolutive (artroza, spondiloza, sciatica vertebrala); 
  • Afectiuni cronice de neuron periferic.