REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Sighisoara


3 - unitati de cazare

3 - unitati de 4 stele


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Doubletree by Hilton Sighisoara-Cavaler se afla in Sighisoara, vis-a-vis de raul Tarnava Mare.


FACILITATI: Piscina exterioara, Spa & Wellness

Hotel Korona se afla in punctul de plecare perfect pentru explorarea orasului Sighisoara, fiind situat la poalele cetatii medievale si la 5 minute de mers pe jos de centrul istoric si comercial.


Boutique Von Graf se afla in Sighisoara, in una din cele mai vechi cladiri de acest fel din zona. Boutique Von Graf va invita sa calatoriti in timp.

Sighisoara

Sighisoara se evidentiata prin faptul ca este unicul oras din Europa a carui cetate medievala este locuita, pastrand farmecul si misterul acelor ani. Sighisoara se bucura de o pozitie avantajoasa in inima Romaniei, fiind usor accesibila din orice punct al tarii. Un oras modern, in care s-au imbinat cu succes inovatiile cu specificul medieval, un oras cu un potential turistic important, un important centru cultural si artistic al zonei. Cea mai importanta zona turistica a orasului este pe Dealul Cetatii.

Istoria orasului Sighisoara incepe devreme, in anul 1.000, cand poporul maghiar de azi, fiind popor migrator, a ajuns in Campia Panoniei trecand prin zona ce o numim astazi Transilvania. Cativa dintre ei au cucerit aceasta zona, restul stabilindu-se in mare majoritate in Campia Panoniei azi cunoscuta sub numele de Ungaria. Numele in limba germana al orasului e Schasburg, iar in limba maghiara Szegesvaar.

Odata ajunsi in orasul vechi, in cetatea Sighisoarei, puteti admira zidurile locuite, stradutele medievale, Biserica din Deal, Casa Venetiana, Biserica Manastirii, Casa Vlad Dracul, Liceul German Joseph Haltrich. Dupa Marele Incendiu din 1676 cateva turnuri au fost fie reconstruite, fie restaurate, dar din pacate nu toate au avut parte de unul din aceste doua procese. Turnurile care exista si azi sunt: Turnul cu Ceas (cel mai important) si Turnul Croitorilor, care sunt cele doua intrari principale in cetate, Turnul Fierarilor (fost Turnul Barbierilor), Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Cositorarilor si Turnul Tabacarilor.

Va puteti plimba printre terasele ce impanzesc cetatea, va puteti bucura de un portret sau caricatura reusita, puteti degusta o tuica sau vin fiert admirand orasul, va puteti bucura de un meniu bogat de preparate traditionale specifice zonei sau va puteti transporta intr-o alta dimensiune alegand cazare chiar in zidurile cetatii medievale, la unul din amenajatele hoteluri sau pensiuni precum « Casa cu Cerb » sau « Casa Dracula ». Sighisoara va va surprinde intotdeauna, dar mai ales in timpul celebrului Festival Medieval organizat anual in cadrul cetatii. Misterios, medieval, suprinzator si memorabil, Sighisoara va lasa in inima fiecaruia dorinta de a reveni, de a gusta inca o data acel aer unic al vremurilor apuse.