REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Ocna Sugatag


1 - unitate de cazare

1 - unitate de 3 stele


Hotel Craiasca se afla in statiunea balneoclimaterica Ocna Sugatag din judetul Maramures.

Ocna Sugatag

Ocna Sugatag este o localitate ce se afla in judetul Maramures, la 20 km distanta de Sighetu Marmatiei. Se afla in Depresiunea Maramures, la poalele muntilor Tibles si Gutai.

Localitatea este mentionata documentar pentru prima data in 1355, fiind un important loc de extragere a sarii. Odata cu incetarea exploatarii, apele s-au infiltrat si au provocat prabusirea tavanului minei si astfel au aparut lacurile cu apa sarata pentru care localitatea este renumita.

Datorita izvoarelor minerale clorosodice si a lacului sarat, localitatea Ocna Sugatag este o statiune balneara. In statiune se trateaza afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, afectiuni neurologice periferice (pareze, sechele dupa polineuropatii), afectiuni ginecologice. Baza de tratament din Ocna Sugatag permite efectuarea unor bai calde in cada, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie si masaj medical. Baza de tratament a statiunii ofera 2 bazine si 3 vane cu ape minerale incalzite, instalatii pentru fizioterapie, electroterapie si termoterapie, sala de masaj si gimnastica, instalatii cu aerosoli, doua bazine mari si unul mic cu apa rece pentru bai si aerohelioterapie.

In Ocna Sugatag va puteti trata si pe baza naturista, exista un centru terapeutic care ofera tratamente de medicina naturista, precum fitoterapia, reflexoterapia, presopunctura si masaje speciale. Remediile naturale produse din plante si fructe de padure recoltate din acesta regiune ecologica sunt vestite pentru cresterea vitalitatii si pentru tratarea diferitelor afectiuni.

In zona Bailor Vechi se afla lacurile antroposaline, repuse in circuitul turistic prin amenajarea zone, devenind locul preferat pentru turistii veniti cu cortul. Se remarca Lacul Gavril (30 m adancime si 2,35 ha suprafata) este cel mai mare lac antroposalin din Romania. Acest lac este deosebit si prin faptul ca, pastreaza la suprafata un strat de apa dulce unde traiesc pestii. Taul fara Fund (33 metri adancime), este cel mai adanc lac din aceasta zona.

Rezervatia naturala Padurea Craiasca, are o suprafata de 44 000 ha si se afla la o altitudine medie de 485 m. Aici se gasesc cateva dintre cele mai impresionante exemplare de gorun din tara (din Subspecia Stejar de Ronisoara) precum si zada (un conifer cu frunze cazatoare).