REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Gura Humorului


11 - unitati de cazare

8 - unitati de 4 stele , 3 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Best Western Bucovina este situat la km 0 al orasului Gura Humorului. Best Western Bucovina promite sa iti ofere o experienta desavarsita, cu servicii impecabile si chipuri zambitoare.


Hotel Buchenland se afla in centrul statiunii Gura Humorului. Hotelul a fost inaugurat in 2019.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Pensiunea Casa Humor se afla in Gura Humorului.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Club Bucovina se afla in Gura Humorului, la 2,4 km distanta de Adventure Park Escalada.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Dukat se afla in Gura Humorului, in centru.


Pensiunea Perla Bucovinei se afla in statiunea Gura Humorului, sus pe crestetul unui deal.


Hotel Aldi se afla la numai 10 minute de centrul orasului Gura Humorului.


La Roata se afla in Gura Humorului, la 500 metri distanta de centrul orasului.


Hotel Toaca Bellevue se afla in Gura Humorului.


Pensiunea Elegance se afla in Gura Humorului.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Pensiunea La Conac in Bucovina este situata in Gura Humorului, in drum spre partia Soimul (la o distanta de aprox.500 metri), avand o pozitionare excelenta fata de Parcul Arinis.

Gura Humorului

Orasul Gura Humorului este situat in depresiunea intramontana cu acelasi nume, dezvoltata la confluenta raului Moldova cu paraul Humor, la o altitudine de 490 m. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Localitatea apare pentru prima data mentionata documentar in 1490, in 1782 fiind mutat aici comandamentul militar austriac, care construieste o fortareata, in 1904 fiind declarata oras. In afara de degustarea celebrelor bucate traditionale bucovinene, va recomandam si vizitarea urmatoarelor obiective turistice:

  • Manastirea Voronet (la 5 km de oras) - una dintre cele mai importante ctitorii ale lui Stefan cel Mare, supranumita si "Capela Sixtina a Orientului"
  • Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina (infiintat in 1959) cu peste 2.000 de piese; oferind si diverse expozitii temporare cu tematica variata, cateva sali ce prezinta opere ale pictorului francez de origine romana George Cotos
  • Anual in Gura Humorului se organizeaza concursul de caricatura "Umor… la Gura Humorului", care reuneste cei mai buni caricaturisti din tara
  • Rezervatiile geologice "Piatra Soimului" si "Piatra Pinului"
  • Parcul dendrologic Lunca Moldovei
  • Centrul de ceramica Paltinoasa

Partia de schi Soimul, deschiderea oficiala a avut loc pe data de 06.02.2010, este dotata cu instalatie de Inzapezit Artificial – 18 hidranti electranti cu 5 generatoare de zapada (tunuri); Pista de schi este iluminata cu 80 de stalpi de iluminat, 57 pe partea dreapta si 23 pe partea stanga in prima jumatate a sosirii

Telescaunul are o capacitate de transport de 1200 de persoane/ora 

Manastirea Voronet - pictura si arhitectura Voronetului apartine celor doua etape din perioada clasica a artei moldovenesti: veacurile XV si XVI. Pictura exterioara ridica la o limita artistica superioara stilul elegant, decorativ, specific primei jumatati a veacului al XVI-lea. Intr-un luxos cadru decorativ, artistii moldoveni au reprezentat pe vastele suprafete ale fatadelor, o impresionanta "cantata" care imbina, intr-un acord perfect, teme religioase, narative si istorice. Ansamblul picturii exterioare reprezinta o unica si suprema actiune de invocare a divinitatii pentru a obtine salvarea Moldovei de contopirea straina, fapt care era de natura sa insufle poporului credinta in izbanda sa finala.