REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Baile Tusnad


3 - unitati de cazare

1 - unitate de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele , 1 - unitate de 2 stele


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness, Balneo - centru tratamente

Hotel O3Zone se afla in centrul statiunii Baile Tusnad, orientat spre Stanca Soimilor.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness, Balneo - centru tratamente

Hotel Ciucas se afla in Baile Tusnad, in centrul statiunii.


FACILITATI: Piscina interioara, Balneo - centru tratamente

Hotel Tusnad este situat in statiunea Baile Tusnad.

Baile Tusnad

Statiunea Baile Tusnad se afla la 32 km de orasul Miercurea Ciuc, la altitudinea de 656 m. Depresiunea este delimitata de Muntii Harghitei in partea de nord-vest si de Masivul Ciomatu Mare in sud-est - munti vulcanici acoperiti cu paduri de brazi si fagi. Cheile Tusnad - Malnas ale Oltului, aerul puternic ozonat, linistea, confortul si tratamentul cu ape minerale au facut din Baile Tusnad o statiune minunata si un loc ideal de petrecere a vacantei in orice anotimp.

Baile Tusnad dispune de clima subalpina, specifica depresiunilor montane, avand veri racoroase (temperatura medie in iulie estede 17ºC) si ierni reci (temperatura medie in ianuarie este de -7ºC). Muntii asigura scut protector impotriva vanturilor.

Statiune cu sezon permanent, a fost cunoscuta inca de la inceputul secolului al XIX, dar inaugurata abia in 1860, dispunand de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonate, carbonate, clorate, sodice, magnezice, feruginoase, calcice si ape mezotermale folosite intr-un bazin in aer liber.

Statiunea Baile Tusnad este recomandata pentru tratamentul bolilor:

  • Afectiuni cardiovasculare (hipertensiune, varice, stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare si ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii)
  • Boli ale sistemului urinar (litiasa renala) si al unor boli inrudite
  • Afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala). 
  • Afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cronice, enterocolite, dischinezii biliare). 
  • Afectiuni endocrine (hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow). 

Statiunea Baile Tusnad ofera posibilitati moderne de tratament: bai cu ape minerale carbonate, bai galvanice, impachetari cu parafina, instalatii pentru electroterapie, sali de gimnastica, mofete (emanatii naturale de bioxid de carbon) cu incaperi pentru inhalatii de bioxid de carbon. O gama larga de hoteluri ofera posibilitati moderne de relaxare si tratament, de refacere din punct de vedere fizic si intelectual. Climatul subalpin, aerul puternic ozonat si bogat in aerosoli confera statiunii un bioclimat tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Turistii pot beneficia de o gama variata de sporturi in aer liber si de excursii, in statiunea Baile Tusnad existand lacuri, multiple cai pentru drumetii. Pe malul drept al Oltului puteti urca pana la varful Stanca Soimilor, ce ofera o priveliste incantatoare asupra defileului Oltului, varfurilor Szurdok, Scomad si Varteto, acoperiti cu brazi, cetatea Stanca Soimilor. Doritorii pot vizita lacul Sf Ana - singurul lac situat in crater de vulcan din Europa, precum si pestera Pucioasa din apropierea statiunii Balvanyos, eventual ruinele cetatii Balvanyos. Se pot face excursii de o zi pana la Sighisoara, Targu Secuiesc, Praid, Sovata.